top of page

Škrlet u Sarajevu

U sarajevskom hotelu Holiday održan je 8. i 9. veljače 17. „Sarajevo Wine Fest“. Nastupilo je 70 izlagača, proizvođača vina i prehrambenih proizvoda iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i Italije.

Udruga Bregovita Hrvatska bila je jedan od izlagača na festivalu a sudjelovanje je organizirano uz podršku Hrvatske gospodarske komore. Predstavnici Udruge bili su vinari Boris Drenški, Voštinić-Klasnić, Seletković, Romić, Ptičar, Florijanović, Žabić, Ivanić, Kosovec i Glavica.

U sklopu festivala održavale su se i brojne radionice, a jedna od njih bila je„Škrlet – autohtona sorta kontinentalne Hrvatske“. Radionicu je moderirao Nikica Katić, vinar iz vinarije „Klet Romić“. Nikica Katić je radionicu započeo prezentiranjem Moslavine kao vinske i turističke regije, te pojasnio sastav tla, klimu i položaje kao bitne čimbenike za proizvodnju škrleta.

Kušali su se škrleti u svim stilovima od pjenušaca, mladih vina, eko proizvodnje pa do macerata.

Događanjima u Sarajevu nazočili su i Josip Pavić državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Hrvatske , Hrvatski veleposlanik u Sarajevu, njegova ekselencija Ivan Sabolić, Vanda Babić Galić, savjetnica ministra vanjskih i europskih poslova i Nikica Pažin, ministar savjetnik u Uredu Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH.

Fotografije:Nermin Memić i Ivana Pranjić


0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page