top of page

Šoškić u El Toru

Vinar s Plešivice (30 km od Zagreba), Siniša Šoškić predstavio je svoja vina u zagrebačkom restoranu El Toro. Predstavljanje je vodio Siniša Šoškić uz sinove Leonarda i Vjeku.

Šoškić je 1992. kupio tri hektara vinograda i staru kuću ne znajući da kupuje bivši dom dr. Ante Starčevića. U vinogradu počeo je saditi loze Rajnskog rizlinga, Sauvignona, Chardonnaya , Crnog pinota te Sivog pinota. Od 2019. godine Šoškić vinarija proizvodi svoju posebnu liniju „Old Selection“ za koju koriste grožde sa svojih najboljih položaja Rebra i Gorička, vinograda starijih od 25 godina. Danas se obraduje osam hektara vinograda.

U El Toru najprije je poslužen Sivi pinot a nastavljeno je Sauvignonom te Rajnskim Rizlingom. Vinski slijed završen je sa Pinot Noirom, elegantnim vinom, sa aromama maline, jagode te trešanja koje se mješaju sa ružama i ljubičicama.

Sva bijela vina linije "Old selection" Rajnski rizling, Sauvignon i Sivi pinot nakon fermentacije u inox cisternama se pretaču u velike hrastove bačve i tamo odležavaju na talogu šest mjeseci, u procesu zvanom"batonnage". Crni pinot linije "Old selection" nakon fermentacije u inox cisternama pretače se u hrastove bačve od 500 litara i tamo odležava 24 mjeseca. U završnom ciklusu proizvodnje vina odležavaju u bocama kako bi se dostigla optimalna kvaliteta. Kušanje je nastavljeno prvim premium brandyem "Dvor" te koktelom koji je potpisao Matija Lukačević iz bara Landsky 30.

Snimke: Richard GruicaRecent Posts

See All

Comentários


bottom of page