top of page

Bogat program na manifestaciji Viva Vino Vižinada

Hodanje je dar za zdravlje, ali za hodanje treba energije, pa je zato naša predstojeća vinsko-rekreacijska šetnja Viva Vino Vižinada, koja nas u svom drugom izdanju dočekuje u subotu 29. travnja, osmišljena tako da u pravilnim razmacima potrošenu energiju imate priliku primjereno nadoknaditi i tako steći snage za nastavak pohoda kroz vižinadske vinograde, maslinike, livade i polja, šumarke i brežuljke.

Kako desetkilometarska trasa vinske šetnje Viva Vino Vižinada dijelom prolazi trasom negdašnje popularne vinske pruge Parenzane, okrjepne stanice koje vas dočekuju na svakih kilometar-dva nazvali smo 'štacioni', u čast negdašnjih željezničkim štacionima, a na svakome od ovih štaciona okrjepit će vas izvrsna vina uglednih i nagrađivanih vinara ovoga kraja, kao i ukusni zalogaji ovdašnjih ugostitelja.

Evo što očekuje hodače na svih pet štaciona. Na prvom štacionu nude se vina vinarija Deklić i Bruno Ferenac, uz istarski pršut agroturizma Selo Mekiši. Drugi štacion lokacija je na kojoj ćete se okrijepiti vinima iz vinarija Sosich i Giulio Ferenac, a konoba Jadruhi ponudit će vas slanom tortom od sira. Na štacionu broj 3 bit će vrijeme za okrjepu na žlicu – istarsku maneštru s bobićima priprema vam agroturizam Fatorić, a da zalogaji lakše klize niz grlo tu su vina iz vnarija Franc Arman i Pilato. Četvrti štacion lokacija je za još jednu toplu okrjepu, ali ovaj put ne na žlicu nego na pirun: ugostiteljski obrt Viadukt pripremit će vam „divlje fuže”, a uz njih će se piti vina iz vinarija Marino Rossi i Pino Rossi. Na petom štacionu doći će vrijeme za slatko: uz tradicionalne istarske kolače kakvi se inače pripremaju za poznatu vižinadsku ljetnu manifestaciju Slatka Istra kušat ćete vina (možda slatka, a možda i ne!) iz vinarija Marijan Arman i Geržinić.

Primijetili ste već da vinsku sliku Vižinade među ostalim čine i vinarije sličnog naziva odnosno istog prezimena, pa tako u ovom kraju imamo dvije vinarije Arman, dvije vinarije Ferenac, dvije vinarije Rossi... Jesu li u pitanju braća, rođaci ili slučajnosti? Provjerite sami, ovdašnji vinari vole osobno točiti vina svojim gostima pa ćete neke moći i osobno upoznati, i naravno usporediti njihova vina.


Kako se približava termin ovogodišnjeg pohoda Viva Vino Vižinada odnosno 29. travnja, sve vas žustrije podsjećamo da se prijaviti za sudjelovanje možete preko formulara na poveznici https://bit.ly/3ZHBh6p, gdje se nalaze i upute za plaćanje kotizacije po cijeni od 60 eura. Pri prijavi se odabire i željeni termin polaska na pohod s organiziranom grupom, a grupe kreću svakih 45 minuta od 9.30 do 11.45 sati sa startne pozicije odnosno parkinga ispred zgrade Općine na adresi Vižinada 18a.

Ovu uzbudljivu rekreativno-vinsko-gastronomsku avanturu organizira Turistička zajednica općine Vižinada u suradnji s Općinom Vižinada, Talijanskom unijom i Zajednicom Talijana Vižinade.


@visitvizinada @visit_vizinada

@unioneItalianaCNI @unioneitaliana1991

@comunitàdegliItalianiVisinada @comunitadegliitaliani.visinada

@opcinavizinada

@visitistria

@premiumimage @premiumimage_hr


Teskt: Branka Mihaljinec, Premium Image, www.premium-image.hr

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page