top of page

Dani okusa hrvatske tradicije u Zagrebačkoj županiji

Od ponedjeljka 15. studenog počinju nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s loklanim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Tim povodom danas je održana konferencija za medije u Zagrebu u Turističkoj zajednici Zagrbačke županije.

Ljubitelji dobre hrane tako će u 14 dana u 108 ugostiteljskih objekata moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda i to po cijenama od po 95 kn, 125 kn ili 195 kn. Popis svih restorana koji sudjeluju u manifestaciji može se naći na www.okusi.hr.

S područja Zagrebačke županije sudjeluje 12 objekata, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja. To su Bistro Babriga (Velika Gorica), Ekopark Krašograd (Pisarovina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Restoran Mon Ami (Velika Gorica) i Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko).

"Lokalna gastronomija, sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, u svijetu se sve izraženije ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Ovim projektom želimo utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije naše autentične, zelene i održive destinacije“, izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

snimke: Marko Čolić

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page