top of page

Franck Beestro - na usluzi pčelama

Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck je pokrenuo projekt kojim nastoji podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji. Tako je u sklopu Franck Beestro projekta u dva i pol mjeseca otvoreno 15.000 Beestroa s medonosnim biljem i cvijećem za pčele.

Poljoprivreda cijelog svijeta ovisi o pčelama koje su važna karika u oprašivanju oko 75% prehrambenih proizvoda, no smanjenjem zelenih površina i nedostatkom medonosnog bilja njihov broj je, nažalost, sve manji. Kako bi pomogao pčelinjim zajednicama, Franck je osmislio Beestro posudu u koju se sadi medonosno cvijeće i bilje koje tako postaje izvor hrane za pčele, ali i ukras na balkonu, prozoru ili u vrtu.

Franck Beestro je limena posuda s ilustracijom koju potpisuje likovni umjetnik Vedran Klemens i uz koju dolaze sjemenke medonosnog bilja i dvije kutije Franck čaja. Sve što je potrebno učiniti je iz posude izvaditi pakiranja čaja, u Beestro dodati zemlju za cvijeće i u nju posijati sjeme koje dolazi u paketu, a uz dovoljno svjetla i malo brige, posuda će postati vrijedan izvor hrane za pčele. U sklopu projekta udružili su se volonteri udruge Zelene i plave Sesvete i ekološke inicijative Čišteći medvjedići kako bi zapuštenu livadu u Sesvetama učinili medonosnom i ljepšom za stanovnike tog kraja Radi se o zagrebačkoj četvrti s najvećom šumskom površinom, što ju čini savršenom za sadnju medonosnog bilja.

Svi oni koji žele nabaviti svoj primjerak Franck Beestroa, te se na taj način pridružiti zajednici koja ima članove diljem Hrvatske, mogu to napraviti kupnjom na Franck webshopu i u većim trgovinama po cijeni od 25,98 kn.


0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page