top of page

Matrix - mreža dobrih okusa

Hrvatski vinari, domaći i strani chefovi te gastro novinari i blogeri uživali su u kreacijama chefa Marka Jantoleka na svečanom otvorenju restorana Matrix, novog odredišta u Zagrebu za ljubitelje vrhunske hrane i vrhunskih vina. Za jelovnik i odabir namirnica zaslužan je dvadesetšestogodišnji zagrebački chef Marko Jantolek, koji je nakon kuhinje Michelinovom zvjezdicom nagrađenog Noela i bistroa Pod zidom, nove ideje i jela odlučio pripremati upravo u Matrixu. Jela poput plavorepe jadranske tune s kimchijem, goveđih obraza u crvenom vinu ili crne slavonske svinje uparenih s jednim od vrhunskih vina samo su dio Matrixove ponude.

„Ono što nudimo u Matrixu je prije svega doživljaj. U kuhinji ćete naći isključivo dnevno svježe namirnice iz probranih hrvatskih OPG-ova i vrhunski tim kuhara koji ih pripremaju na moderan, nesvakidašnji način“, istaknuo je chef Jantolek.

Restoran vodi poznata i iskusna Manuela Maras, čija su specijalnost vina i sve vezano uz njih. Upravo zato i ne čudi što se novi zagrebački restoran može pohvaliti s bogatom vinskom kartom sa više od sto etiketa ponajboljih hrvatskih, ali i desetak vrhunskih svjetskih vinara. „Uvijek je izazov pokrenuti nešto novo i drugačije, ali gosti prepoznaju kvalitetu i to znači da smo krenuli u dobrom smjeru. Tim je mlad, energičan, ambiciozan i stručan te uvijek spreman dati pravu sommeliersku preporuku koja će upotpuniti doživljaj cijelog jela“, rekla je Manuela Maras.

Cijelu priču pokrenuli su jedan IT-evac, ujedno i vrsni komunikator te vlasnik nekoliko restorana među kojima je i poznata Savica Eatery, Mario Stipanović, te jedan vrsni komunikator, a ujedno i IT-evac, koji se u ugostiteljstvu ovim pothvatom okušao prvi put, Krešimir Macan.

Restoran Matrix je u sklopu istoimenog Office parka Matrix u blizini križanja Slavonske avenije s Heinzelovom i Radničkom ulicom.

Snimke: Marko Čolić


Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page