top of page

Salon pjenušaca

»Salon of Sparkling Wines« predstavio je u Zagrebu u hotelu Dubrovnik 45 hrvatskih, slovenskih i talijanskih proizvođača pjenušavih vina te šampanjce francuske vinarije Sylvie Moreau.

Iz Hrvatske, uz poznata plešivička imena poput Šembera, Kurtalja, Jagunića, Kolarića te Barundića (Krašić) svoje pjenušce predstavile su i istarska vinarije Monte Rosso, Cattunar, Kabola i Peršurić, Šimanović (iz Krašića kraj Kostela Pribićkog, pjenušac od crnog pinota I Brut nature Blanc de blancs of chardonnaya), Davor Zdjelarević s linijom pjenušavih vina Grof, Feravino (Grasseco i Francesca), Kutjevo (Maximo Brut) i vinarija Josipović iz Slavonije. Predstavile su se i vinarije Vuglec breg i Petrač, dalmatinska vinarija Bačić (pjenušac od sorte cetinke), Slamić vina, Kuća vina Ivan Katunar s Krka, Anton Katunar također s Krka i drugi. Neki od slovenskih izlagača bili su Vina Koper, vina Albiana, Kauran, Joannes vina, Radgonske gorice, Istenič i vinarija Vipava 1894.

Salon pjenušaca održao se i u Ljubljani 15. 02. 2020. a ocjenjivanje za oba salona održano je već ranije Najbolje ocijenjeno vino oba salona je Isteničev Prestige extra brut 2013., koji je i najbolji bijeli pjenušac zagrebačkog salona, dok je u kategoriji ružičastih pjenušavih vina pobijedio Petračev Bregh rosé, brut, 2017.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page