top of page

G.E.T. Fest - Festival vinskog turizma

Doručkom u kavani Procaffe uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta, otvoren je G.E.T. Fest - festival vinskog turizma u središtu Zagreba.

Festival stanovnicima i gostima grada Zagreba nudi okuse i turističke informacije. Festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje predstavljaju određene regije Lijepe naše, kušanje vina, vođene degustacijske "Šetnje Hrvatskom", koktele na bazi vina i mnogo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije.

Recepte za doručke "inspirirane Hrvatskom" osmislila je Ružica Jukičić, višestruko nagrađivana hrvatska kuharica, članica Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim regijama: "Bregovita Hrvatska", "Slavonija i Podunavlje", "Istra i Kvarner" i "Dalmacija". Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.


Vođene degustacije održavati će se u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan ranije. U ponudi su "šetnje regijama" koje uključuju 4 vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje i "šetnja Hrvatskom" koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje.

Koktel zabave vikendom predstavljati će koktele na bazi vina, a njihov raspored kao i najave drugih događanja objavljit će se prema njihovom kalendaru. Organizator festivala je udruga G.E.T.(Gastronomija-Enologija-Turizam), koja se već više godina promiče vinski turizam. Među projektima te udruge su Bijeli grozd - nagrada vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam, kategorizacija vinarija i konferencija o eno-gastro turizmu. Organizaciju festivala podržala je Turistička zajednica grada Zagreba.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page