top of page

Kontinentalni šampion - Traminac Rajaković

51. izložba vina kontinentalne Hrvatske održana je 7. i 8. lipnja 2019. u Svetom Ivanu Zelini. Tristo uzoraka vina pristiglo je na ocjenjivanje. Dodijeljno je sedam velikih zlatnih, 87 zlatnih, 120 srebrnih i 50 brončanih odličja uz 5 priznanja i 31 odbačeni uzorak.

51. Šampion izložbe je traminac, izborna berba prosušenih bobica 2017. Josipa Rajakovića a njegov traminac je i najbolje bijelo mirno vino s ostatkom šećera Zagrebačke županije. Rajakoviću je pripala i nagrada za najbolje pjenušavo vino Zagrebačke županije. Nagrada za vizualni identitet boce Dragutin Stražimir pripala je vinu Roze, Kutjevo d. d. a uz nagradu ide i skulptura Ivana Antolkovića. Nagrada „Ljerka Rabuzin“ za najbolje vino autohtone sorte kraljevina pripala je OPG-u Puhelek Purek Stjepan berba 2018. Nagradu Milan Pažić bijelo suho mirno vino dobio je sauvingon 2017. OPG-a Puhelek Purek Stjepan koje je u toj kategoriji i najbolje vino Zagrebačke županije i Sjevrozapadne Hrvatske. Najbolje voćno vino je vino od sibirske borovnice OPG-a Žabić Matija. Najbolje bijelo mirno vino s ostatkom neprovrela šećera sjeverozapadne Hrvatske je pinot sivi, berba 2018. vinarije Matočec a najbolje crno vino je zweigelt, berba 2017. OPG-a Zaleznik. Najbolje vino posljednje berbe Zagrebačke županije je Chardonnay OG Jarec-Kure.


Uz izložbu održane su i radionice i stručna predavanja a predstavljena je i knjiga "Vinske spelancije i huncnutarija Svetoivanjcov i dotepencov"

0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page