top of page

Saints Hills pomažu djeci

Cjelokupan iznos od prodaje vina Saints Hills Ernesta Tolja koje nudi zagrebačka Galerija vina Miva donira se djeci bez roditeljske skrbi, bolesnoj i djeci s poteškoćama u razvoju.

Ove godine cilj vinarije je pomoći prerano rođenoj djeci koja trebaju inkubatore da bi preživjeli i razvili se u zdravu djecu te pomoći da se njima opreme hrvatske bolnice. Cijena vina je posebno za ovu prigodu snižena s 1129,50 kuna na 555,50 kuna. Cijena vina mogla bi zbuniti ali poznavatelji hrvatskoga tržišta vina znaju da postoje kupci i za najskuplja vina od kojih mnogi sudjeluju i u dobrotvornim akcijama. Tako tržište postoji i za neke posebne edicije šampanjca Krug koje se prodaju i za 10 tisuća kuna ili neka godišta Chateaux Cheval Blanc iz francuske vinarije Saint Emillion za što treba dati 5000 kuna ili vino Chateaux Yquem Sautern po 3140 kuna.

Ernest Tolj Dingač, iz 2009. godine, limitirana je serija vina iz vinarije Saints Hills, od pažljivo selektiranog plavca malog s položaja Dingač. Nakon ručne selekcije najboljih bobica, slijedi fermentacija u posebno biranim barrique bačvicama nakon čega vino odlazi na dozrijevanje u hrastove bačve, kako bi se tanini još više zaoblili i omekšali. Nakon punjenja, vino još neko vrijeme odležava u posebnim bocama od tamnog stakla. Rezultat je vrlo gusto vino, bogate aromatike zrelog crvenog i crnog voća, s notama vanilije, tamne čokolade i laganog dima. U ustima je vrlo intenzivno, prepuno fino granuliranih tanina koji upotpunjuju dojam zaokruženosti i elegancije s dugim završetkom u kojem se ponovno javljaju note vanilije i voća.


Dizajn boce inspiriran je rešetkom od kovanog željeza na prozoru vinarije Saints Hills na Pelješcu, koja u obliku platinaste ogrlice krasi vrat boce. Dizajn boce, kojeg potpisuje Mary Lewis, nagrađen je prestižnom nagradom Red Dot. Radi se o vrlo limitiranoj seriji vina sa plemenitom svrhom da se cjelokupan prihod od prodaje ovog vina donira zakladama za pomoć djeci. Vino Saints Hills Ernest Tolj dostupno je u vinotekama MIVA galerija vina te na Miva webshopu.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page