top of page

Slavonia.Travel nova platforma za turiste

Pet slavonskih županija i njihove turističke zajednice pokrenule su web platformu "Slavonia. Travel" usmjerenu domaćem tržištu, pozivajući turiste porukama - "Osjeti. Okusi. Upoznaj", istaknuto je u petak na predstavljanju te platforme. Platforma uključuje komunikacijsku strategiju, promociju na društvenim mrežama i novu web stranicu, a cilj je na jednom mjestu naći sve informacije o regiji Slavonije, Baranje i Srijema odnosno svih pet županija koje su u to uključene.

Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija mogu ponuditi široku paletu doživljaja i odmore raznih vrsta, uz ostalo bogatu eno-gastro ponudu, dva parka prirode, brojne rijeke, jezera i šume, dvorce, kurije, utvrde, muzeje, gostoljubivost i opuštenost. "Slavonija je pravi izbor za sve koji moraju brinuti o budžetu za putovanje i u ovim vremenima kada se još pazi na fizičku distancu, a ipak želi uživati u slobodi putovanja", naglasila je Rujana Bušić Srpak, koordinatorica klastera Slavonija i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Poručila je da nova platforma pruža i ključne informacije o jedinstvenosti te regije kao destinacije, a klaster već nekoliko godina provodi promotivne aktivnosti, sada i s digitalno-komunikacijskom platformom. Šansu za turistički razvoj, ali i promet u situaciji koronavirusa slavonske županije vide u novim trendovima turističke potražnje oslonjenih na zeleno, očuvano, neotkriveno, iskreno, autohtono i slično, a sada su dodatno važna i odredišta bez gužvi, čime je upravo Slavonija sa svojim prostranstvima u trendu, istaknula je Snježana Boranić Živoder s Instituta za turizam.

Provjerili smo ono što nas najviše zanima, a to su okusi. Evo što kažu na ovoj platformi: "Bilo da je riječ o kulenu, kobasici ili slanini, Slavoniju nitko ne napušta gladan. No nisu u pitanju samo mesne delicije. Slavonija je oduvijek bila područje bogato ribom, a ribarenje dio života. Za prste polizati su specijaliteti spravljeni od riječnih riba poput dimljenog šarana, prženog soma, smuđa i pastrve. Vinski turizam na ovom području bilježi veliku popularnost, a obuhvaća cijeli spektar aktivnosti od obilaska vinskih cesta, organiziranih tura i boravka u vinogradima, izučavanja enologije, posjeta vinskim podrumima, muzejima vina kao i različita događanja i festivale vezane uz vino i vinogradarstvo. Kaže se da je u vinu istina, no ako ste u potrazi za univerzalnim lijekom, Slavonci će vam zasigurno ponuditi, što drugo nego rakiju! Njena povijest seže još u davna vremena, a u njoj su uživali svi – od seljaka do kraljeva."

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page