top of page

Vrijeme je za burgere!

Mirisali su na ribe i meso, spravljali su ih i u vege điru, mijenjali su boje od crvene do zelene, osmišljavali su ih najbolji burger chefovi iz Zagreba, Pule, Fažane, Splita, Dubrovnika i Ljubljane. Tijekom četiri godine posjetitelji Zagreb Burger Festivala kušali su nekoliko stotina burgera, a tradicija se nastavlja i ove godine. Peti Festival od 2. do 13. rujna održat će se na već poznatoj zagrebačkoj adresi na Strossmayerovom trgu.

Zbog ovogodišnje posebne situacije smanjen je broj ugostiteljskih kućica na 14, uz tri food trucka: Jamnica Gemišt&Nacho truck, Staropramen Food Truck by RougeMarin i Hug&Punch Coffe truck (27 prošle godine). Kako bi se posjetiteljima, sukladno epidemiološkim mjerama, osigurala distanca MBM Iris će ukrasiti lokaciju brojnim biljkama i tako stvoriti zelene oaze.

Što je novo na burgerskoj sceni, koje je sastojke moguće kombinirati i zašto je burger kralj street fooda otkrit će posjetitelji jedanaestodnevnog gastro događanja, pojačanog glazbenim ritmovima i beatovima. Glazbenu uvertiru i završne taktove (prvog i zadnjeg dana festivala) uprizorit će Ozren Kanceljak, a svakodnevno će se za mix pultom izmjenjivati razni hrvatski DJ'i. U sedamnaest ugostiteljskih objekata moći će se guštati u raznolikoj ponudi burgera i neobičnih prženih krumpirića vrsnih ugostitelja Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Marija Mihelja, Marka Palfija, Gorana Niševića i Marina Medaka te cocktail majstora Marina Nekića i Adriana Nejašmića.

Slastice priprema Robert Hromalić, a sa slano slatkim okusima odlično se sljubljuju Staropramen pivo, kasnoljetni kokteli i ginovi. Priprema se i jedno plesno iznenađenje: zagrebački Francuz, Nicolas Quesnoit i treneri Plesnog centra Zagreb by Nicolas pretvorit će Strossmayerov trg u plesni podij i posjetitelje naučiti osnovne plesne korake line dance-a ili salse.

Festival će biti otvoren pon, uto, sri i čet od 12 do 23 h, petkom i subotom od 11 do 24 h, a nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na festival je besplatan! Više informacija na: FB /ZgBurgerFestival i IG /zag burger festival/

Fotografije: Sandro Sklepić


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page