top of page

Martinje u FeravinuNa Martinje krstilo se mlado vino. „Više nisi mošt sad si vino“ govorili su „biškupi“ uz prisutnost ministranata, kumova i tamburaša Taj običaj na Dan Svetog Martina tradicija je u Hrvatskome zagorju, u Prigorju, u Međimurju i u Sloveniji ali sada seli i u Slavoniju. U Red Red Wine baru u Zagrebu i u Starom podrumu u Feričancima,Feravino je obilježilo Martinje i najavilo vina za 2019.

„Veseli nas što možemo najaviti vina berbe 2019. i punjenje novih butelja pjenušaca Grasecca i Francesce čiju smo premijeru imali ove godine“, istaknuo je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u sklopu koje posluje Feravino. Uz slavonske specijalitete i tamburaše u Feričancima se slavilo od ranih jutarnjih sati, a tom prigodom stari podrum Feravina bio je otvoren za sve vinoljupce.

Martinje nije bilo jedini razlog slavlja. U prošlom tjednu brala se graševina za izbornu berbu u vinogradu Makloševac, posađenom 1989. „Vremenski uvjeti su bili idealni. Grožđe je iznimne kvalitete, suha i vrlo topla jesen te izrazito visoke temperature koje se ne pamte za ovaj dio godine, podarili su nam predivnu sirovinu s obećavajućim potencijalom. Očekujemo visok slador i vrhunsko predikatno vino. Feravino već tradicionalno proizvodi predikatna vina svih kategorija“, kaže Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca, te dodaje kako su u vinariji osobito ponosni na ledenu Frankovku 2016. proizvedenu u limitiranoj seriji.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page