top of page

Dodjela godišnjih Gault&Millau trofeja

Updated: Feb 19, 2019Hrvatska se u posljednje vrijeme sve više profilira kao vrhunska wine&gourmet destinacija. Proteklu godinu pamtit ćemo i po izlasku Gault&Millau Croatia 2018, prvog tiskanog izdanja za Hrvatsku prestižnog svjetskog gastronomskog vodiča koji Hrvatsku svrstava uz bok velikih gastronomskih sila. Bila je to prekretnica na domaćoj gastronomskoj sceni koja je prvi put dobila relevantan vodič s kvalitetnim i objektivnim recenzijama restorana, bistroa, konoba i ostalih ugostiteljskih objekata.

U ožujku 2019 izlazi Gault&Millau 2019 s još većim brojem ocijenjenih restorana, sa selekcijom najboljih hrvatskih vina, a novost je i selekcija vodećih hotela. Vodič će biti predstavljen u ožujku, na gala večeri u Hotelu Esplanade, na kojoj će se održati i dodjela Gault&Millau trofeja, kulinarskih Oscara koje chefovi očekuju s velikim nestrpljenjem.

Vodič Gault&Millau autoritet je u svijetu gastronomije, pa se godišnji Gault&Millau trofeji smatraju među najprestižnijim kulinarskim nagradama. Stoga ne čudi da je prvi hrvatski Gault&Millau gala event bio najveći skup domaćih chefova u 2018. Chef Vjeko Bašić, iz Konobe Boba u Murteru proglašen je prvim hrvatskim chefom godine. Ani Grgić, chefu Hotela Esplanade, pripao je trofej velikog chefa sutrašnjice, Branimir Tomašić, iz Male Hiše u Mačkovcu, nagrađen je trofejem za chefa tradicijske kuhinje, u kojima smo i mi uživali, dok su Deni Srdoč, chef restorana Draga di Lovrana i Duje Kanajet, tadašnji chef splitskog Artičoka, nagrađeni trofejem za mlade talente.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page