top of page

Najava odlične vinske godine na En PrimeuruEn Primeur kušanje mladih vina Slavonije i Podunavlja, Dalmacije i Međimurja organizirale su u hotelu Westin u Zagrebu, Udruge Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae i Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina Croatica o berbi 2018. u Slavoniji rekao je da su imali berbu koja je osigurala zalihu vina, a kvaliteta je vrlo dobra te ima odličnih vina. Zbog vlažnije godine i hladnijih noći od druge polovice kolovoza te ne pretjerano rane berbe dobili smo opet rezultat koji gotovo svake godine daje Međimursko vinogorje. Vina su vrlo svježa, s laganijim do srednjim alkoholima i izražene voćnosti., kazao je David Štampar, predsjednik udruge Hortus Croatiae.

Ivica Kovačević, predsjednik udruge Vina Dalmacije je rekao kako vjeruje da će se o berbi 2018. pričati sljedećih godina kao o izuzetnoj i koja se u vinarskim krugovima pamti s posebnim zadovoljstvom.

Nastupilo je 60 vinara a kušalo se mladu graševinu, pušipel, pošip i druge sorte ali posebice kod crvenih vina i neka starija godišta.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page