top of page

Cheers With You - Elitni turizam Istre

Počelo je kušanjem vina i maslinovog ulja u jednoj od najljepših istarskih vila. Organizatorica je bila Nedeljka Krupljan, mlada sommelierka za maslinova ulja, koju je životni put iz rodne Moslavine doveo u Istru. Željna znanja, Nedeljka Krupljan je godinama „pekla zanat“ radeći u elitnim restoranima poput Barbieri'sa i Noela, a vinski joj je mentor poznati sommelier Filip Savić.


Njenu dugogodišnju ideju da se osamostali i odvaži za vlastiti biznis, do kraja je oblikovala korona-kriza (ne kaže se uzalud „svako zlo za neko dobro“) – i tako je nastao Cheers With You: program vođenih radionica za strane turiste željne eno-gastro senzacija. Ova ideja zaživjela je odmah po izlasku na tržište kroz suradnju sa Commodo Villas – tvrtkom specijaliziranom za najam i management luksuznih istarskih vila i apartmana. Cheers With You usluge rasprodane su već unaprijed za cijelu sezonu 2022. Istarske vile su rasprodane od Uskrsa pa sve do početka listopada, a potražnja za luksuznim smještajem raste iz godine u godinu.


Vođena degustacija počela je kušanjem maslinova ulja Perhat iz Brtonigle, blenda pendolina i leccina, a nastavila se selekcijom istarskih vina. Kušalo se dva Veraldina pjenušca - Veralda blanc brut od 100% malvazije iz selekcioniranih položaja, nastao 12-mjesečnim odležavanjem u boci, te Xtrian brut vintage 2017, dobiven prešanjem terana, nakon kojeg je uslijedilo 24-mjesečno odležavanje u boci. Pjenušce su slijedila dva vinska otkrića iz vinarije Soshich. Malvazija La Pregiata iz 2017, za koju je grožđe dobiveno iz četrdeset godina starih vinograda, a vinificirano je dvogodišnjim odležavanjem u inox bačvama te Teran di Nonno Giorgio iz 2017 čiji su baršunasti tanini dobiveni dvogodišnjim odležavanjem u hrastu. Sva su vina sljubljena sa kanapeima koje posebno za Cheers With You kreiraju u Konobi Nono.

Foto: Nikola Zoko


Recent Posts

See All
bottom of page