top of page

Martinje uz mladu frankovku i graševinu

Martinje je u Zagrebu u kavani Johan Franck organizirano i uz mladu graševinu i frankovku Feravina. Voćnost, bogatstvo okusa, jaka i živa boja višnje s ljubičastim tonom odraz je mladosti vina Frankovke. Graševina Dika koja je poslužena zagrebačkim vinoljupcima, brana je na dva lokaliteta. Odrađena je redukcija na vinu pa se postigla svježa aromatika te voćnost vina.

„Počinjemo novu vinsku sezonu ovim mladim vinima koja su laka i pitka, a grožđe za njih se posebno bralo. Vina su to koja su nastala drugačijom tehnologijom za razliku od Miraza i Dike. Mi smo Kuća Frankovke i stoga se baš kroz Frankovku želimo pokazati u najboljem svjetlu. Igramo se kupažama, a u ponudi su i vina iz ledene berbe koja su posebno mirisna i zanimljiva. ” rekao je Luka Vrga, član Uprave Osilovca u čijem sastavu je Feravino.

“Ovo je njihova početna priča koja će tek pokazati svoju raskoš. U ovoj fazi uživamo u lepršavoj, svježoj Frankovki a Graševina je moderna, nije gorka, ni preteška ni prelaka. Samouvjereni smo i idemo dalje s profilacijom koju smo odavno osmislili, a sada ju provodimo“, rekao je konzultant enolog Matjaž Lemut.


Snimke: Denis Humić i Marko Čolić

0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page