top of page

Ruralna romantika za Valentinovo

Cijeli svijet slavi već ponešto komercijalizirano Valentinovo kao Dan zaljubljenih. Dan je vezan uz Svetog Valentina, koji je navodno sklapao mnogo kršćanskih brakova u vrijeme progona kršćana, iako su detalji poprilično mutni. No, svatko zna da je romantika vezana uz večere, što dovodi do poznate uzrečice da ljubav vodi kroz želudac. Razmišljajući o mjestima koje smo posjetili do sada, evo liste najromantičnijih ruralnih mjesta u kojima se može provesti Valentinovo!

Smještena unutar zidina srednjovjekovnog Boljuna, s toplim kaminom i srdačnom dobrodošlicom, Boljunska konoba zrači romantikom minulih vremena. Ruralna ljepota budi dobre vibracije, a stolovi su lijepo razmješteni kako bi dali dovoljno privatnosti za razgovor. Blizina istarskih šuma daje dovoljno mogućnosti za tartufe. Oni su ljubav ili mržnja na prvi pogled, pa budite sigurni da oboje volite ovaj plemeniti dar istarske zemlje. Osim toga, tartufi su poznati i kao afrodizijak, što jamči zanimljiv gastronomski izlet u Istru!

Zima na jadranskim otocima nije toliko zanimljiva turistima, što je velika šteta. Okupani suncem, otoci pružaju lijepe trenutke uživanja, a među 66 naseljenih otoka, naš je izbor Pašman. Uz topli kamin, konoba Mureta jedna je od rijetkih i vrlo privlačnih mjesta koja rade cijelu godinu. Romantične trenutke možete provesti uz hobotnicu na žaru i kunjke, lokalne školjke koje također glase za afrodizijak. Vrlo blizu je i srcoliki otok Galešnjak, popularan među zaljubljenim parovima koji ga koriste za vjenčanja.

S lijepim pogledom na zidine grada Krka, Casa del Padrone je lijepo mjesto za romantičan ručak obasjan suncem. Uz okuse odlične žlahtine, ovo je mjesto gastronomskih delicija i maštovitih jela, ponajviše od lokalne krčke janjetine. Uz pogled na krčku rivu, ugođaju doprinose i bogate slastice koje se već tradicionalno vežu uz Casa del Padrone. Sofisticiranost ovog restorana i ugodan ambijent jamstvo su romantičnog doživljaja na otoku Krku.

Snijegom zavijen Gorski kotar, drvom obložene kuće, vatra kamenog kamina, sve su to slike romantičnog Valentinova u jednom od najljepših dijelova gorske Hrvatske. Za podjednako romantičan izlazak najbolje služi Goranska kuća, autohtono napravljen restoran u hotelu Risnjak u Delnicama. Bogat jelovnik s divljači, narescima, domaćim njokima grije i u najhladnije dane, iako je zaljubljenima zasigurno toplo oko srca!

Među zagorskim bregima, u bajkovitom mjestu tragičnih ali i romantičnih trenutaka Velikog Tabora, smjestila se Grešna gorica. Ovdje su nekoć ljubovali plemić i seoska djevojka, svjedočeći snazi ljubavi iznad svih društvenih promjena. Iako se grešnost ove gorice često poistovjećuje s bogatom trpezom i odličnim zagorskim vinom, Grešna gorica je zapravo vrlo romantično mjesto gdje se mogu slaviti osjećaji najdublje povezanosti!


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page