top of page

Svjetski dan krastavaca

U zagrebačkoj Vili Werner proslavljen je najneobičniji dan na svijetu - Svjetski dan krastavaca (World Cucumber Day 2019). Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile su i DJ Bizzo Bodega, modna dizajnerica Lana Puljić i influencerica Donna Lugonja Petković.

World Cucumber Day inače je ideja uzgajivača krastavaca, nastala u Engleskoj 2011. godine, s ciljem veličanja vrlina ovog po mnogo čemu posebnog povrća. Najveći obožavatelj krastavaca Mr. Hendricks zna da se njihov bolji rast stimulira mirisom, zvukom i dodirom, a svoju strast i divljenje prema njima proslavio je okupljanjem istraživača neobičnosti, ljubitelja čudesa i beskompromisnih znatiželjnika, jednom riječju prijatelja ovog najneobičnijeg gina na svijetu.

U Vili Werner kušalo se koktele Hendricks gina servirane uz svježi krastavac a krastavci su se koristili i kod priprema raznih gastro delicija koje su na proslavu dostavljene u oldtimer terencu Fiat Campagnola iz 1967. godine. Hendrick's je u vrt postavio košaru za let balonom omogućivši svim prisutnima ranu prijavu za „Most unusual baloon experience“, čija je premijera planirana za kraj ljeta. Da sve bude u znaku dobrih iskustava pobrinuo se bend Gadjo Manouche, koji je bio zaslužan za plesne swing zvukove, a istovremeno su svi oni željni osvježenja uživali u vožnji parkom u električnoj rikši by Pedicab. Da kada je riječ o krastavcu ne postoje granice pokazalo je i umjetničko djelo Marija Piteše pod nazivom „Hendrick’s kukumar hobotnica“.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page