top of page

U Kaboli zadovoljni eko berbom

Na istarskom imanju Kabola u Kanedolu pored Momjana završena je još jedna berba. Berači su u vinograde ušli 7. rujna i počeli brati chardonnay i malvaziju a završilo se s cabernet sauvignonom. Grožđe se kod Kabole bere ručno na 16 hektara vinograda.

„Iza nas je jedna od boljih vinogradarskih godina s dovoljno padalina i dovoljno sunca. U gotovo savršenim uvjetima prinosi su vrhunski kao i kvaliteta grožđa pa će vina ove berbe biti za pamćenje“, kaže Marino Markežić, vlasnik vinarije Kabola. Markežić je prvi u Istri prešao na ekološku proizvodnju pa su sva vina s etiketom Kabola nositelji BIO certifikata. Vino odležava i u amforama koje su na imanje Kabola prije 17 godina stigle iz Gruzije.

Imanje Kabola poznato je i kao turističko odredište. „Iako smo ove godine jedan segment tržišta iz dalekih zemalja poput Kine, Koreje i Japana potpuno izgubili, nakon lockdowna vratili su se naši gosti iz Europe koji rado dolaze u našu vinariju. Novim jesenskim valom pandemije vinski turizam nije posve zaustavljen zahvaljujući vjernim domaćim gostima koji nas tradicionalno posjećuju" rekao je Markežić.


Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page