top of page

Zvijezde kod Miki'sa

Nova zagrebačka gastro oaza Miki’s na svečanom otvorenju okupila je brojne zvijezde. Legendarni glazbenik Goran Bare oduševljen rock glazbom čak je i zaplesao dok je glazbenica Alka Vuica u društvu prijateljica razgledavala uspomene – eksponate iz kluba Gjuro koje krase taj prostor. Mariju Cvitanović dugo nismo vidjeli, no ovom prilikom je zaista blistala. Modni dizajneri Đurđica Vorkapić iz Hippy Gardena i Tomislav Krznarić uživali su u gastro delicijama kao i modeli Luna Valas i Damjan Leboš. Uz izvrsnu glazbu zabavili su se i Suzy Josipović Redžepagić, Snježana Mehun, bivša manekenka Helena Lončar i mnogi drugi. Restoran su svečano otvorili suvlasnik Miroslav Miki Balent, kuma Josipa Pavičić Berardini i dizajner prostora Nedjeljko Mikac Cak.


Miki’s je zagrebačka priča koja ima svoju povijest, a koja se nastavlja u jednom novom vremenu. Prostor ovog restorana koji podiže gastro ponudu Novog Zagreba odiše svojevrsnim „troterovskim“eklekticizmom. Spoj je raznih stilova naoko nespojivih, koji u ovom slučaju djeluju skladno, nadopunjuju se te stvaraju ugodnu i opuštenu atmosferu.


Naglašeno je koketiranje kičem koji u ovim odnosima poprima sasvim drugačije značenje. Centralni motiv je svojevrstan hommage1980-im i 1990-im godinama. Čak su i dijelovi kultnog kluba Gjuro, poput šanka od epoksi smole s ugrađenim pop art elementima, prenijeti u novi restoran Miki's. Dominantan motiv u jednom dijelu interijera je velika reprodukcija Boschove slike, koja svojim koloritom i halucinantnim vizijama nadopunjuje hedonističku viziju cijelog prostora. Kombinacija platnenih tapeta, s op-artističkim motivima, reprodukcije slika manirističke reminiscencije koje sugeriraju kvazi građanski ukus s dijelovima neobrađenog metala, naoko su nespojivi elementi, ali ovdje stvaraju jednu zanimljivu i opuštajuću kompoziciju.


Gastro ponuda također je svojevrsno putovanje stilovima s naglaskom na tradicionalna starozagrebačka jela u sinergiji s najnovijim trendovima svjetske kuhinje.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page