top of page

Ivica Perak na zagrebačkoj vinskoj sceniU predbožićnom raspoloženju, Ivica Perak je došao sa svojim vinima u restoran Kalelarga pred novinare, vinske stručnjake i trgovce vinima. Ivica Perak postao je glavni enolog enolog Kutjeva d. d. nakon što je zamijenio Vladu Krauthakera 1992. godine te ostao na tome mjestu do 2012., a onda odlučio proizvoditi vlastita vina. Uz postojeće vinograde na površini od 5 ha svake je godine zasadio nove površine, tako da sada ima 12 ha na kutjevačkim položajima Mitrovac, Lukač i Venje.

Već prva samostalna berba graševine iz 2011. nagrađena je srebrnom medaljom na Decanteru 2012. godine. Od tada je ta vinarija osvojila desetke zlatnih, velikih zlatnih i šampionskih titula na svim izložbama vina: Kutjevo, Županijsko ocjenjivanje Vino-kap, Gast Split, na ocjenjivanju graševinu 2015. u Mariboru, BonaVita Trnava i na drugim mjestima.

Na ovom prednovogodišnjem predstavljanju najprije se premijerno kušalo pjenušac a zatim graševina vrhunska Mitrovac 2017., Vrhunska graševina 2017., sauvignon.,blanc vrhunski 2017., chardonnay vrhunski 2017., rose 2017., cuvee (crna mješavina zweigelta, syraha i cabernet sauvignona), merlot vrhunski 2016. te graševina berba 2015.

Uz dobro vino uživalo se i u slavonskim specijalitetima kao što su kulin, kobasice, krvavice i čvarci ali i u drugoj hrani. Vinska događanja pred Božić i Novu godinu su svakodnevna i to ne samo u Zagrebu. Naka od njih su istodobna kao na primjer međimurski pjenušci Sibon, vina Meneghetti, graševina Vezak, vina Belje na Adventu, portugisci u Esplanadi te još mnogo drugih "vinskih priča".

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page