top of page

Meat & Eat na Altroke Food Festivalu

Food trucks postali su divan dodatak hrvatskoj street food sceni, osvajajući gastronomske entuzijaste svojom inovativnom ponudom. Među mnoštvom izbora, jedno posebno iskustvo bio je naš susret s kamionom Meat & Eat tijekom Altroke Food Festivala u Novom Vinodolskom.

Smješten unutar povijesnog ambijenta starog frankopanskog kaštela, ovaj je festival ponudio primamljivu lepezu okusa i mirisa, privlačeći posjetitelje iz regije. Meat & Eat, uz Marmot food truck, stajao je spreman zadovoljiti svaku želju, dok su slastice iz Di Marea mamile i najizbirljivije sladokusce. A što je gastronomska avantura bez gutljaja fino napravljenih koktela koji upotpunjuju iskustvo?

Meat & Eat dokaz je kulinarskog umijeća mladih talenata koji dolaze iz Rijeke. Uz tri kamiona s raznolikim jelovnicima, već su ostavili trag svojim sjajnim kamionom hrane Capra koji pruža istarske užitke. Specijalizirani za klasične američke hamburgere, izvode ih s neusporedivom finoćom. Naši nepci bili su počašćeni raskošnim Pulled Pork i Smokey the King Burgerom.

Pulled pork, cijenjeni kamen temeljac tradicionalne američke kuhinje s roštiljem, ukrao je šou svojim slatkim, dimljenim i suptilno začinjenim profilom—pravi užitak za nepce. Njegovo podrijetlo seže do španjolskih doseljenika u južnom SAD-u, koji su savladali umijeće sporog kuhanja svinjskog mesa na laganoj vatri i dimu dok nije postiglo mekoću bez premca. Meat & Eat ostaje vjeran tradiciji, spajajući sočnu svinjetinu s brioche pecivima, coleslaw salatom i mladim lukom, stvarajući simfoniju okusa.

Jednako zadivljujući je Smokey the King Burger, koji se može pohvaliti slojevima govedine, cheddar sira, karameliziranog luka i hrskavog luka, a sve to okruženo je slasnim BBQ umakom od majoneze. Svaki zalogaj skladan je spoj zadimljenosti i bogatstva mesa ostavljajući neizbrisiv dojam. Za one željne twista, Meat & Eat Burger, ukrašen ukiseljenim krastavcima i kečapom, nudi divan otklon. Čak i manje gladni mogu uživati u zadovoljavajućoj jednostavnosti hot-doga.

Kako se kulinarski pejzaž nastavlja razvijati, svaka priča o kamionu s hranom potiče nadu da će se ova gastronomska revolucija proširiti Hrvatskom, obogaćujući nepca lokalnog stanovništva i posjetitelja.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page