top of page

Od Đurine Hiže do vaših tanjura

Dostava hrane u nas a pogotovo u drugim zemlja svijeta već dugo "živi" u ugostiteljskoj ponudi. U nas to je najčešće pizza ali je sve više onih koji koriste za " po doma" catering. No kad je došlo "koronsko" vrijeme neki su se prestali baviti ugostiteljskim poslom, drugi su usluživali hranu na vratima svojih restorana, neki su dostavljali obroke na kućne adrese a OPG-ovi su ponajviše tako plasirali poljoprivredne proizvode.

Kad se marljive ruke slože, dobre ideje se množe, a domaća hrana OPG-a Božić krenula je iz Varaždinskih Toplica najprije u pet hrvatskih gradova a nakon toga i mnogo dalje. "Unazad mjesec dana prošli smo gotovo svaki kutak Hrvatske - od Slavonije, Dalmacije, Zagorja, Prigorja, Baranje pa sve do Kvarnera i Istre. Prije mjesec dana počeli smo s dostavama u Zagreb, Varaždin i okolicu a onda i u druge dijelove Hrvatske. Proširili smo i reogranizirali naš tim i donijeli odluku o dostavi naših proizvoda u sve hrvatske regije." - zadovoljno kaže Nikola Božić.

U pošiljkama nisu samo kobasice od divljači (vepar, jelen), sušena domaća šunkica, pesto od medvjeđeg luka, domaći mamin kruh ili kosana mast nego i burgeri i Tbone i Rib Eye steakovi koji su se “odmarali” tridesetak dana u Dry Age komori. Šalje se i sirup od mente i koprive s brežuljaka Varaždinskih Toplica te domaća vina, Rizling Rajnski i Sauvignon. Uz pošiljke šalju se i upute za spravljanje mesa.


Najveći dio narudžbi dobiva se mailom.Hrana se stiže na kućna vrata a dostava je besplatna. Na muci se poznaju junaci. I dok mnogi zdvajaju što su sve aktivnosti stale i nema poslovanja rijetki su poput OPG- Božić ovu groznu situaciju shvatili kao izazov i uspjeli.

Snimke: Sandro Sklepić


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page