top of page

Putevima okusa otoka Krka - Punat

Iako nemamo niti jahte niti jedrilice, to nas nije omelo da posjetimo Punat - jedno od najvećih hrvatskih nautičkih središta i otočni centar maslinarstva. Marina Punat najstarija je marina u hrvatskoj osnovana 1964. godine, a osim brojnih brodica ovdje se „usidrio“ i vrhunski restoran Marina gdje su darovi prirode, mora i mirisnih krčkih pašnjaka spojeni u izazovne gastro delicije.

Uz standardne i već prije spomenute „okuse proljeća“, u Marini su se predstavili i mariniranom oradom sa zelenom jabukom i kremom aceta balsamica, šurlicama sa dimljenom srdelom i suhom smokvom, filetom grdobine na palenti sa šparugama i škampima, janjećim kotletima sa ružmarinom i krumpirovim polpeticama te fenomenalnim sladoledom skute sa dimljenom smokvom glaziranom u toplom portu koji bi lako mogao stvoriti i ovisnost.


Produhovljeni desertom odlazimo put Košljuna...750 metara udaljenog otočića koji je oduvijek vezan uz Punat, a na kojemu se nalazi franjevački samostan. U ovom šumskom rezervatu prirode i spomeniku kulture, franjevci su kroz stoljeća sačuvali brojne vrijednosti, između ostalog i samo jedan od tri preostala primjerka prvog Ptolomejevog atlasa izdanog u Veneciji 1511. godine.

Uz franjevački pozdrav „mir i dobro“, napuštamo ovo sveto mjesto te dolazimo u restoran Bocoon (bokal za vino) u centru Punta. Ovdje možete uživati u spoju moderne i tradicionalne kuhinje te posebnog interijera. Kao mladi restoran pokazali su visoku razinu kvalitete i usluge te se predstavili adutima za predstojeću sezonu: pačjim prsima na kremi bundeve poslužena sa umakom cikle te salatom od jabuke, celera i oraha, filetom brancina u crvenom umaku od kapara sa aromatiziranom palentom te lungićem BOCOON s umakom od luka i crvenog vina. Posebno se osobno zahvaljujem i na fenomenalnoj bijeloj kavi.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page