top of page

Za Badnjak na Fuliranju riblja jela

Već tradicionalno Adventski program Fuliranje na Badnjak na Strossmayerovom trgu u središtu Zagreba bit će obogaćen ribljim jelima.

Japanska kućica Hanami poznata po svojim Takoyaki kuglicama od hobotnice za Badnjak priprema i japanske okruglice punjene kozicama. U azijskim badnjim specijalitetima uživat će se i na Pokeraju, uz poke bol s tunom i lososom a pripremat će se i poke bakalar. Chef Palfi u kućici The Garden Bar&Kitchen za Badnjak će nuditi hot dog s lososom i kozicama.


Bogata ponuda tradicionalnih jela bit će kod istarskih i dalmatinskih kućica. Što je Badnjak bez hobotnice? Black Pepper s Hvara od početka festivala usavršava svoju ‘Hobu po noninom’ . Pravi je to tradicionalni gulaš od hobotnice kakve spremaju none u Dalmaciji. Opat - Vrata Kornata pripremat će brudet od bakalara na Kornatski, a one koji su više za finger food dok "ćakulaju" s prijateljima imat će riblje grickalice Fried Fish&Shrimps. Istrani pripremaju bakalar na sto načina: Vodnjanka će posjetiteljima poslužiti paštetu od bakalara uz istarski pjenušac, Fermaj Tovara namaz od bakalara, odnosno bakalar na bijelo s domaćim toplim kruščićima i slane inćune s maslinovim uljem i rukolom a burger od bakalara bit će kod istarske kućici B.A.B Piantina.


U 14 sati na Strossmayerov trg dolazi popularan latino i salsa sastav Cubismo koji će grijati posjetitelje do kasnog poslijepodneva a na Fuliranju se može dočekati i Božić i doći poslije polnoćke jer će kućice biti otvorene do tri sata ujutro.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page