top of page

Kalelarga u novom ruhuBrojni novinari okupili su se u Kalelargi na V. Ravnicama u Zagrebu na predstavljanju nove ponude tog poznatog restorana koji je nekada vodio Ivan Zuanović koji je bio poznat po janjećim specijalitetima. Novi vlasnik Željko Čiček poznat je po restoranima Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana, po slowfoodu Walking wok na Jordanovcu i tijekom ljeta u Novalji na otoku Pagu po restoranu Laguna koji je kombinacija gin bara i wok & steakhousea i koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2. Sada nastoji odjenuti Kalelargu u novo gastronomsko ruho.

Glavni chef restorana je Nino Đurina, koji je izgradio karijeru u brojnim restoranima diljem Hrvatske, a bio je i kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj. Za ovu prigodu, sa svojom kuharskom ekipom, pripremio je Platu Kalelarga koja se sastoji od salate od hobotnice, punjenog lungića, gurmanske pljeskavice, paniranog filea jadranskog inćuna i filea divljeg lososa. Potom su slijedili specijaliteti kuće: som punjen nadjevom od šarana, šunke i sira, jastog u šalši s tagliatellama, ramstek punjen rikulom i feta sirom te biftek s chillijem i medom.

Jela su pratila vina Jakovac: Chardonnay 2017, Graševina 2017, Cuvée 2013 i Traminac 2015. U inače bogatoj zagrebačkoj ugostiteljskoj ponudi Kalelarga je zasjala novim sjajem i ima velike izglede da uđe među 100 vodećih restorana koje svake godine objavljuju tvrtka Abisal i Gastronaut.hr.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page