top of page

Grill bar Campo - utakmica s mesom

Pored nogometnog stadiona u Štinjanu, gdje je klub još od 1933. godine, smjestio se Grill bar Campo. Nadahnut nogometnom tradicijom Istre, ovo mjesto odiše sportskim duhom, ali i iznimnom hranom temeljenom na drvenom roštilju. Posjetili smo Campo gotovo nespremni na nadljudske napore u osvajanju gastronomskih visina, ali smo ipak uspješno savladali zapreke u vidu golemih količina iznimno kvalitetnog mesa i ukusno spravljene hrane!

Prelijepa atmosfera i vrlo ugodno osoblje postaju još bliži našim guštima uz sjajnu domaću rakiju i likere na koje su u Campu osobito ponosni. Dobro je došlo do zaigravanje, ali prava utakmica kreće s bogatim predjelom. Iza Štinjanske zakuske kriju se domaći istarski pršut, ombolo, salama od boškarina, kajmak (mješavina mladog i zrelog), ovčji sir i masline, a probali smo i urnebes umak (zreli kajmak, mladi kajmak, vrhnje feta sire s dodatkom ljute tucane paprike) te Campo umak s domaćim tartarom koji su došli kao osobit pozdrav iz kuhinje. Uz to ide lepinja narezana na prutiće, s grilla. Za restoran vlasnici kupuju domaće lepinje koje idu na grill i preko njih ulje i vegeta.

Umačemo lepinju obogaćenu papričicama u fenomenalne umake, te uživamo u blagim okusima ombola, bogatom pršutu i sjajnom ovčjem siru starom godinu dana, paprenastoj salami od boškarina a kao iznenađenje na tanjuru ovdje je i panceta dimljenog mirisa i blagog okusa. Uz to isprobavamo i što je na ponudi pića. Osim bogate vinske liste mahom iz Istre, te s odličnim otvorenim vinima iz vinarije Medea i od Franca Armana, tu je i lijepa ponuda craft piva, među kojima prednost valja dati istarskima. Kampanjola i Fabrika su vodeće pivovare koje nude osvježavajuće predahe među mesnim delicijama.

Nakon poluvremena, krenuli su u ozbiljnu utakmicu s vodećim specijalitetima Campa. Svinjska rebarca se peku četiri sata u pećnici u vlastitom umaku, prekrivena s folijom. Kad se izvade iz pećnice, okoštaju se, a 400 grama čistog mesa se stavlja na grill i premaže se mackalicom. To je premaz temeljen na soja sosu u koji se stavlja med i senf. Potom se na grilu još zapeku i stvara se iznimno mekano meso koje se topi u ustima. Ovo gotovo dolazi kao desert jer mackalica daje slatkoću mesu, uz dodatne arome drvenog ugljena, što tjera goste da prste poližu, ponajviše i zato jer ostanu ljepljiva od ove odlične kombinacije mesa i umaka!

Drugi specijalitet u Campu je Štinjanska kopačka. Podloga je napravljena od 100% junećeg mesa a punjena je sirom i pršutom narezanim na komadiće, te je prekrivena fileom od piletine. I ovo je golema porcija uz koju stiže i kugla kajmaka. Sve se posluži s pekarskim krumpirom i lepinjom. Ova dva jela su vrlo popularna među Puležanima, dok ostali gosti vole probati i druga klasična jela s roštilja. Uz sve to dobro paše šopska salata, koja se u Campu služi bez luka, a iznimno pripremljeni gosti mogu uživati i u obilatoj Campo salati. Sve ove mesne divote temelje se na mesu koje svaki dan svježe stiže u restoran iz lokalnih mesnica.


Uz ugodne okuse i razgovor koji možete pogledati na našem Youtube kanalu, završnica se sastoji od Campo palačinke, tri domaće palačinke koje se rolaju u jednu, koje stižu u slojevima punjenima marmeladom, orasima na mlijeku, te nutellom. Probali smo i Lava cake s kuglicom sladoleda, iako smo pomalo već posustali u utakmici te pogledavali prema završnici. Campo se pokazao kao jedan od najboljih roštilja koje smo probali u cijeloj Hrvatskoj, s inovativnošću kuhinje i odličnim idejama vlasnika!

Grill bar Campo

Fortin ulica 21, 52100 Pula

+38552517327



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page