top of page

Vrhunski doživljaj Rossijeve Riserve

Vitezovi templari, koji su svoje istarsko sjedište imali na Božjem polju u neposrednoj okolici Vižinade, nisu mogli ni sanjati da će njima u čast malvaziju spravljati Marino Rossi i njegova obitelj u mjestu Bajkini. Vjerojatno na padinama istih brežuljaka gdje su srednjovjekovni seljaci imali svoje vinograde, danas se najbolje bobice grožđa spremaju za Malvaziju Templara, genijalni domaći proizvod i neizbježan suvenir svakog putnika kroz ovu općinu bogatu uspješnim vinarima.

U toj Templari je naša ekipa više puta uživala kod obitelji Rossi; uz stari kamin u konobi koja se sada pretvara u fenomenalno mjesto za guštanje „po istrijanski“; ispod gustih krošanja murve koja nas je zaklanjala od ljetnog sunca i žege; kao i u samom podrumu, kada se Templara kušala u njezinim ranim danima. Uz neizbježnu peku, uvijek prisutan istarski pršut i sir, domaće masline i Rossijevo maslinovo ulje, mogli smo samo zapjevati: „malo mi za sriću triba“.

Ipak, Marino Rossi nam je tajio jednu činjenicu. Uvjeravao nas je godinama da smo popili svu Templaru i da jednostavno nema više za dati. A zapravo, od 2016. godine obitelj je od nas i nama sličnih sakrivala litre i litre najbolje malvazije! S najboljih pozicija najstarijih vinograda, dvije godine je malvazija ležala na vlastitom finom talogu u 500 litara velikim bačvama od francuskog hrasta, jednu godinu u posudama od inoxa i pola godine u boci. Potom su Rossijevi otvorili bocu.

Vrhunski doživljaj za svakog istinskog poznavaoca dobre kapljice vina brižljiv je dokaz prijateljstva obitelji Rossi i naše ekipe. U gutljajima Malvazije Templara Riserva 2016 pronašli smo fenomenalne okuse, uživali u prekrasnoj boji i pustili suzu u oku od sreće što smo toliko privilegirani da možemo sjediti u Bajkinima i čestitati cijeloj obitelji na ovakvom proizvodu. Riserva je, naravno, na prodaji svakome tko se zatekne u Vižinadi, a mi se veselimo uvijek sjajnim iznenađenjima koje nam priprema ova radišna i uspješna istarska obitelj!

Vina Rossi

Bajkini 16, 52447 Vižinada

Prodaja: +385913355621, prodaja@vinarossi.com

Degustacije: +385916138949, visit@vinarossi.com

https://www.vinarossi.com/


Recent Posts

See All
bottom of page